Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Тука има, тука нема” – Футболът в четвърта дивизия

Ситуацията в най-ниското ниво на родния футбол след решенията на БФС да извади всички „лоши” отбори, престрашили се да подкрепят промяната е „тука има, тука нема”. В излезлия списък на „извадените” отбори попаднаха четири от София област – Спортист Драговищица, Зенит Церово, Мътивир Ихтиман и Средногорец Златица.

В първата седмица след това Зоналните и областни съвети към БФС нямаха ясното относно ситуацията и се принудиха да отложат мачовете на „лошите” отбори. В двете областни групи се отложиха общо три мача.

През тази седмица се насрочиха дати за някои от отложените мачове на въпросните отбори, отложени в началото на месеца заради лошото време.

В последствие за идния кръг мачовете на всички тимове трябваше да се играят по програма. В днешния ден /четвъртък/ обаче се появи нова информация, че срещите на въпросните четири отбора ще бъдат отложени отново.

И така само ден, два преди мачовете ръководители, футболисти и привърженици не знаят какви планове да си правят.

На фона на отложените мачове заради „наказанието” има и доста отложени заради лошото време в началото на март. Първенството в София област тази година е с плейофна фаза, която по програма започва на 30 април и до тогава трябва да са изиграни всички отложени срещи. Някой от отборите обаче само към момента имат отложени по цели три срещи и въобще не е ясно кога ще бъдат изиграни в рамките на един календарен месец до стартирането на плейофите.

Ситуацията е „тука има, тука нема” и всичко пада върху аматьорските клубове, както и върху представителите на Зоналните съвети, които нямат яснота и нямат адекватен ход в ситуацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *