Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Областният управител Иван Иванов награди лекари за всеотдайната им работа

В деня, в който здравните работници отбелязват своя професионален празник – 7 април, областният управител на Софийска област Иван Иванов награди медици от региона.

„Това е нашата признателност за всеотдайната ви работа на първа линия, за съпричастността и куража ви, за грижата към хората в тежките дни на битката с COVID 19. Честит празник!“, обърна се към лекарите Иван Иванов.

С почетния знак на областния управител и грамота бе отличена д-р Розалина Чобанова, директор на Регионалната здравна инспекция в Софийска област, която, както казват колегите й „бе на всички първи линии в 22-те общини на Софийска област“ по време на въведените извънредни противоепидемични мерки.

Областният управител връчи грамота на директора на Центъра за спешна медицинска помощ – София, д-р Георги Гелев. „Д-р Гелев – ако всички останали тук са армията, аз знам, че вие сте разузнаването“, обърна се към директора на Спешната помощ областният управител Иван Иванов, който има впечатляваща военна биография.

С грамоти бяха отличени изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Анна“ д-р Славчо Близнаков и д-р Красимира Ковачка, управител на болницата в Самоков.

„За къде без личните лекари“, обърна се с усмивка към медиците областният управител Иван Иванов и връчи грамота на д-р Соня Цаканска, общопрактикуващ лекар от Елин Пелин. Д-р Цаканска е записала вече в практиката си на личен лекар дете на украински граждани.

С грамота бе отличена и д-р Цветанка Зафирова, управител на Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация „Кремиковци“ ЕООД в кв. „Ботунец. Д-р Зафирова е от хората, подпомогнала всеотдайно разрешаването на редица тежки социални случаи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *