Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Вилната зона в Трудовец ще има улично осветление като във в.з. Зелин

Все по-голям е интересът за живеене в във вилна зона „Лозята“ в Трудовец. Към настоящия момент уличното осветление в нея не е достатъчно. Предвижда ли общината да изгради улично осветление там? На този въпрос днес кметът на общината Иван Гавалюгов отговори, че предстои подмяна на сега съществуващото улично осветление с LED осветление в селата. По думите му всички населени места в община Ботевград участват в един проект, за който има одобрена проектна документация за подмяна на уличното осветление. В Ботевград вече е реализиран.

Освен това община Ботевград участва в една програма на т. нар. Норвежки фонд, за който община Ботевград е в резервите. Кметът Гавалюгов съобщи, че всички одобрени проекти, но не финансирани за подмяна на уличното осветление, ще бъдат финансирани по линия на Плана за възстановяване и устойчивост. „Очакваме да се отворят самите програми, за да сключим договор и да получим финансирането“, добави кметът. Именно чрез този План за възстановяване и устойчивост във вилна зона „Лозята“ Трудовец общинското ръководство възнамерява да изгради улично LED осветление.

„Във вилна зона „Лозята“ в Трудовец уличното осветление действително не е достатъчно. Интересът към тази вилна зона е доста сериозен и разбира се инфраструктурата трябва да отговаря на интереса на нормалните условия за живеене и пребиваване, независимо дали е тази вилна зона или друга. Специално във вилна зона „Лозята“ „Балкангаз 2000″Ад има проект и предвижда изграждане на газопреносна мрежа. Надявам се дотогава да сме сключили договор и да сме изградили уличното осветление и вилна зона „Лозята“ да е така добре осветена, както е вилна зона „Зелин“, заяви кметa на общината

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *