Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Фолклорен празник във Врачеш (ВИДЕО)

Народно читалище „Събуждане“ – с. Врачеш, съвместно с танцов състав „Радост“ днес организираха провеждането на фолклорен празник на централния площад във Врачеш. Поводът бе Денят на българския фолклор. Специален гост бе народният певец Божидар Златков от Елин Пелин, който играе няколко години в клуб „Радост“.

Общо 500 танцьори извиха букет от хора на площада пред Пенсионерския клуб, с художествен ръководител Радослав Цветанов. Това са възпитаниците му от танцов клуб „Радост“ – три групи от Ботевград и две групи от с. Врачеш, както и младежки танцов състав към НЧ“Събуждане“. С много емоция и настроение в хората се включиха всички танцьори и любителите на фолклорните танци.

Да припомним, че тази година танцов клуб „Радост“ чества 10 години от създаването си. Предстои на 29 и 30 юни провеждането на Международен фестивал във Врачеш, съобщи за botevgrad.NEWS Радослав Цветанов.

Днешният фолклорен празник показа желанието на всички да бъдат съхранени българските фолклорни традиции и те да се предават на идните поколения. Това е и основната идея за организирането му, по думите на Цветанов.

Защо е във Врачеш и кое го свързва със селото, вижте отговорите на народния певец Божидар Златков, в интервюто му с botevgrad.NEWS.

2 коментара на “Фолклорен празник във Врачеш (ВИДЕО)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *