Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отстъпката за горивата от 25 ст. се прилага от днес и в бензиностанциите в Ботевград

Отстъпката за горивата от 25 ст. влезе в сила от днес, 9 юли. Проверка на Botevgrad.NEWS показа, че в почти всички бензиностаннци на територията на Ботевград прилагат компенсацията. Стана ясно, че няма да има ограничения в количеството на горивото и броя на зарежданията.

Всяка бензиностанция сама ще преценява дали да предоставя отстъпката от 25 стотинки на литър бензин А95, дизел, природен газ (метан) или пропан-бутан (втечнен нефтен газ LPG). Това е предвидено в Закон за изменение на Закона за държавния бюджет (ЗДБРБ), който влезе в сила в полунощ.

Препоръчително е, преди да заредят гориво, клиентите да попитат в обекта дали се прилага отстъпката от 25 ст. на литър.

Компенсацията ще се дава за зареждане на леки автомобили само на физически лица – категория М1, мотопеди или мотоциклети от категория L, собственост на физически лица, като те трябва да представят малкия талон на превозното средство, за да ползват отстъпката. Друго важно условие затова е и видът гориво да е с най-ниската цена.

Отстъпката ще се начислява като намаление от крайната цена при плащане за зареденото количество на касата, без значение дали това ще стане в брой или с банкова карта.

За горивото с отстъпка, бензиностанцията ще издава разширен фискален бон, в който ще са вписани регистрационния номер на превозното средство, вид и количество на зареденото гориво, както и отстъпката от 25 ст. на литър.

Цената на горивата от днес бележи спад . Най-скъпо днес в Ботевград се продава дизел за 3.57 лв, а най-евтино за 3,26 лв. Съответно най-високата забелязана цена за литър бензин е 3,41 лв, а най-ниска – 3,17лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *