Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Състезателят на ботевградския таекуондо клуб „Сунг-Ри“ Стефан Стаменов: Отиваме винаги за златен медал

„Чувствам се добре. Подготовката мина перфектно. Бяхме на лагери на Белмекен и във Франция, благодарение на президента на федерацията господин Слави Бинев. Подготовката на Белмекен ни помогна да си повишим издръжливостта, а на този във Франция натрупахме опит с френските състезатели“, това сподели специално за БНР Стефан Стаменов, който е един от потенциалните ни медалисти на световното първенство по таекуондо за младежи, което ще се проведе в „Арена Армеец“ в началото на август.

Състезателят на ботевградския клуб „Сунг-Ри“ тренира под ръководството на Цветолюб Илиев и на Владимир Далаклиев, който е единствения българин носител на медал от световно първенство при мъжете, а сега е помощник-треньор в националния отбор.

„Влади го чувствам повече от треньор. Той ми е най-добър приятел. Доверието между състезател и треньор е много важно. Той много често ми се кара и се ядосва, но аз знам, че това е, защото той една идея иска повече от мен да успея. Много често иска да влезе вместо мен на доджанга, но това е невъзможно. Аз трябва сам да се справя. Помага ми с неговия опит, помага ми с техники, с тактики. Помага ми да се изграждам като състезател“, сподели талантът и допълни:

„Любими са ми ударите със завъртане, те носят повече точки. На първенството ще има много състезатели от Азия. Има европейци, които съм побеждавал. Ние винаги отиваме за златен медал. За да постигна тази цел на мен ще ми помогне това, че първенството се провежда в България. Каня всички да дойдат да ни подкрепят в „Арена Армеец“, защото за нас това е важно. Голяма чест ще е да играем пред президента Румен Радев и пред легенда като Христо Стоичков. Моята мечта е да играя на олимпиада, но сега приоритет е световното първенство“

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *