Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мобилното музикално училище на RockSchool пристигна и в Ботевград

Rockschool продължава да осъществява дългогодишната си мечта с проекта “RockSchool на колела” – мобилно музикално училище, което обикаля различни градове за поредна година.

Във вторник музикалното училище пристигна в Градския парк на Ботевград. Преподаватели от музикалното училище предoставиха музикални инструменти в ръцете на деца и младежи, за да могат те сами да изпитат удоволствието и насладата от свиренето.

По време на събитието децата имаха възможността да се докоснат и да получат своите уроци на китара, пиано и ударни инструменти.

“Идеята е, че обикаляме градове около София и даваме безплатни уроци на хора на всякаква възраст. Може и деца, и по-възрастни. И целта на това мероприятие е музиката да достигне до голяма част от хората. Някак си да се докоснат до всеки един инструмент поотделно и да видят дали им харесва, дали биха се занимавали с това.“, каза за проекта Александра Михайлова от Rockschool.

Според нея най-голям интерес има към китарата. По-конкретно акустичната, с която първо започват, и после преминават към бас китара понеже е малко по-сложна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *