Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Изложбата „Каква невеста си била, ти, мамо“ е открита в Исторически музей – Ботевград

Днес бе открита изложбата „Каква невеста си била, ти, мамо“ в Историческия музей с едноименна песен на великия певец Емил Димитров.

Изложбата проследява тенденциите в развитието на булчинската мода през ХХ век, представена чрез булчински облекла, сватбени аксесоари, църковна утвар и снимков материал, събирани от граждани на Димитровград и общината. 

„Бих искала да благодаря на колеги от Исторически музей – Димитровград, които днес бяха с нас!Аранжираха по-голямата част от експонатите си. Благодартя им за отзивчивостта! Да ги поздравя за идеята, която са развили толкова добре и да предам на нашата аудитория, че идеята се е родила във връзка с гостуването в Димитровград на Исторически музей – Пазарджик, който е представял една традиционна сватба за района на Пазарджик. Направено е ревю. Поканени са жените от Димитровград да донесат сватбените си рокли и представят на хората. И така, всъщност, е комплектована тази изложба. Благодарение на дарителите, на които дължим всичко“, спомена Рени Лазарова – директор на Исторически музей – Ботегврад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *