Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Ченчев: „Възраждане“ подкрепиха ратификацията на F-16

„Нашата позиция е категорична. Искаме диверсификация на газовите доставки и най-добрата цена за България, за да могат хората да са сигурни в това, че зимата ще бъде топла. Ние винаги сме твърдели, че „Газпром“ е сигурен доставчик и газ ще има, ако умело се водят преговори с тях. Това е възможен вариант и други европейски лидери вече го направиха с дългосрочни договори.“ Това заяви водачът на „БСП за България“ в 26 МИР София-област Иван Ченчев по време на предизборен дебат в ефира на БТВ.

Той коментира, социалистите като част от редовното правителство са направили нещо невиждано от прехода по отношение на социалните мерки. „Влизаме в тази кампания от позицията си на хора, които са изпълнили по-голямата част от програмата си по отношение на социалните мерки. Много апологети говореха, че няма да се осъществят тези промени, че няма да са успешни. Но те се оказаха такива и преведоха българите миналата зима през кризите, преведоха бизнеса с компенсацията за ток, както и битовите потребители. Сега предлагаме същите мерки и за цената на газа. Държавата трябва да отговори адекватно на кризите- енергийна, икономическа и това, че се води война в близост до нас“, допълни Ченчев за постиженията на левицата. Той бе категоричен, че коалицията в 47-я парламент се е съставила по ясни принципи, които са били ясно разписани в коалиционното споразумение.

„Ние имаме много ясна и точна позиция по отношение на Русия и конфликта в Украйна- диалог, преговори, мир. И ние вярваме, че това може да бъде постигнато, даже може и да се съдейства за подобни отношения. Когато идва зима и има кризи ние трябва да говорим за националния интерес на България, а не за разделителни линии“, обобщи кандидатът за народен представител позицията на БСП за конфликта между Русия и Украйна.

Социалистът заяви, че дори и след вота на недоверие от „Възраждане“ са продължили да гласуват заедно с ГЕРБ и ДПС, а в последствие са подкрепили и ратификацията за самолетите F-16.

„Когато хората гласуват с номер 28 – всъщност гласуват за себе си. Усетиха го по джоба си и разбраха, че ние от БСП не делим хората на млади и стари, на поколения, а всички за нас са важни. Чрез социалната политика успешно преведохме българските граждани през кризата. Това, което предстои, а именно изключителната грижа за младите хора до 26 години да бъдат освободени от данък върху своите доходи е гарант хората да гласува с номер 28“, каза в заключение Иван Ченчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *