Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ансамбъл „Българе“ отново на гости в Ботевград със спектакъла „Това е България“

След рекордните 3000 представления в 24 страни по света, в това число и на Бродуей в Ню Йорк, преминал през различни трансформации, най-успешният спектакъл на ансамбъл „Българе“ се завръща с обновена версия на ботевградска сцена.

Градът е част от националното турне по случай 20 години от създаването на „Това е България“ – авторски спектакъл на хореографа Христо Димитров, поставил началото на движението Второ Българско Възраждане.

Със своето виртуално присъствие на сцената, незабравимият български актьор Георги Черкелов ще ни преведе през музиката, песните, танците, обичаите и народопсихологията на българите от Родопите, Македония, Шоплука, Северна България, Добруджа, Странджа и Тракия.

„Това е България“ – спектакълът, който промени отношението на българите към собствения ни фолклор!

Фолклорният спектакъл ще се проведе в НЧ „Христо Ботев 1884“ на 20 април /четвъртък/ от 19.00 часа. Билети се продават на касата на читалището, тел. 0877639973 и в мрежата на „eventim“.

Проекта е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria по „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *