Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан завърши редовния сезон с победа над Спартак Плевен

Балкан записа шеста поредна победа за край на редовния сезон в Националната баскетболна лига. В последния си мач преди плейофите шампионите надвиха у дома Спартак Плевен със 78:67. Извън групата за домакините бяха Димитър Димитров и Илиян Пищиков, докато в игра за съперника се завърна Ивко Ивков.

Двубоят бе без значение за класирането и на двата тима в редовния сезон, като ботевградският тим е втори, а този от Плевен – пети. Плейофите започват на 2 май, като на старта Балкан приема Берое, докато Спартак ще гостува на Черноморец.

След размяна на кошове на старта баскетболистите на Любомир Минчев дръпнаха с 13:7. Балкан за кратко изравни, но след десет минути игра предимството отново бе за гостите – 21:19, макар и двата тима да правеха много грешки. Преднината им можеше да бъде и по-голяма, но тройка със сирената на Константин Тошков намали пасива на отбора му.

Домакините на практика останаха без Николаос Дипларос в началото на втората част, след като много бързо той получи трето лично нарушение и седна за дълго на пейката. Те обаче стартираха с 6 безответни точки и стигнаха до пълен обрат, но малко след това поредни тройки на Станимир Маринов възстановиха равенството. Последваха оспорвани минути, а на почивката „зелените“ имаха минимален аванс – 41:40.

Серия от 11:2 в полза на баскетболистите на Петър Златанович на старта на второто полувреме направи разликата двуцифрена за първи път в мача. Играта продължи кош за кош, а преди решителната четвърт Балкан бе напред с 58:50.

Темпото се запази и в оставащото време. Спартак на няколко пъти се доближаваше на 7-8 точки от своя опонент, но без да успее да застраши по-сериозно водачеството му.

Христо Захариев бе най-резултатен за победителите с 18 точки.

За гостите по 12 имат Николай Стоянов и Седариан Рейнс.

Източник: BGBasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *