Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Алея на книгата“ за първи път в Ботевград

За първи път в Ботевград ще се проведе събитието „Алея на книгата“. Датите вече са ясни – от 10 до 12 май, като мястото на провеждане ще бъде в пространството между Часовниковата кула, НЧ „Христо Ботев 1884” и Община Ботевград.

Събитието ще бъде съпътствано от културна програма с участието на популярни гост-автори за малки и големи, както и на творци от Ботевград. За децата ще има организирана забава с любими герои. Любителите на книгите пък ще имат възможност да си закупят популярни заглавия от различни издателства, които ще бъдат представени на събитието със свои щандове.

„Алея на книгата“ се реализира по идея на Филип Зуберски, общински съветник и председател на Постоянната комисия по образование и наука, култура и духовни дейности, с основната подкрепа на Община Ботевград и със съдействието на Асоциация „Българска книга“, Общинска библиотека „Иван Вазов“, НЧ „Христо Ботев 1884“ и ОП „Туризъм“.

Всяка седмица до самото събитие на Фейсбук страницата Посети Ботевград/ Visit Botevgrad ще бъде публикувана информация за гост-авторите, които ще се срещнат с ботевградските читатели.

Събитието е част от събитийните календари на Асоциация „Българска книга“ и на Община Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *