Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Пет иновативни урока успяха да изнесат златаровци пред гости от три училища по НП „Иновации в действие“

На 11 и 12 април ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров“ бе домакин на мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата по НП „Иновации в действие“. Гости на нашата Гимназия бяха учители и ученици от училищата партньори 125 СУ „Акад.Боян Пенев“ – гр. София, Национална Априловска гимназия – град Габрово и СУ „Христо Ботев“ – гр.Ихтиман.

В рамките на два дни златаровци и техните преподаватели представиха пет иновативни урока. Първият от тях бе математически театър „Магията на математиката. МАТеатър“ – иновативен урок по математика, подготвен от Йотка Йотова и Лидия Кеманова, с участието на ученици от 5-ти, 6-ти и 8-ми класове.

Теменужка Христова и Тодор Василев и учениците от 10в клас показаха иновативен урок по биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда „Водата – извор на живот“.

5 Abenteuer pro Tag (Пет приключения на ден) – интегриран урок по немски език и биология и здравно образование, разработен от Полина Бързашка и Йорданка Проткинска, бе представен от учениците от 9в клас.

Във втория ден на мобилността ученици от 10б и 11б, в и г класове и техните преподаватели Николай Пеев и Николета Иванова показаха в съдебна зала бинарен урок по история и цивилизации и литература на тема „Власт и общество“.

Мобилността завърши с урока по информатика и информационни технологии „Изкуствен интелект“ на инж. д-р Красимир Божинов и Таня Димитрова и техните ученици от 9б клас.

Гостите от партньорските училища и експертът по български език и литература към РУО София област г-жа Магдалена Ананиева останаха приятно изненадани от представените добри практики и поздравиха всички участници за отличното представяне.

През месец юни наши учители и ученици ще се включат в мобилност по НП „Иновации в действие“, която ще се проведе в 125 СОУ „Акад. Боян Пенев“ – гр. София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *