Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Юношите на Балкан спечелиха Купата на БФБ за втора поредна година

Днес в Арена Ботевград юношите на Балкан до 19 години завоюваха Купата на БФБ. Във финалната среща те победиха Шумен със 106-81 (29-26, 21-16, 28-16, 28-23) и спечелиха трофея за втора поредна година.

Балкан – с треньор Мирослав Ралчев – бе по-добрият отбор в този мач, въпреки че срещна сериозна съпротива от тима на Шумен. Момчетата на свързания и с Ботевград треньор Янко Янков показаха завидно израстване и бяха равностойни през цялото първо полувреме и в части от третата четвъртина. След това обаче не издържаха пред по-добрите действия на баскетболистите на Балкан.

Най-резултатен за победителите с 31 точки бе Александър Гавалюгов. Той има и 6 борби, 6 асистенции и 2 отнети топки, има най-висок коефициент на полезност. И бе избран за най-добър играч на финалния турнир. С 23 точки и дабъл-дабъл от 11 борби е Иво Корестилов. Силно игра и Михаил Калинов, който реализира 18 точки и има 7 борби и 7 асистенции. С 13 точки е капитанът Стефан Михайлов, той овладя 7 топки под двата коша. С 8 точки е Кристиян Дялов, с 5 – Николай Нецов, 3 вкара Тихомир Николов, по 2 добавиха Кристиян Василев и Марк Шопов, 1 има Антоан Виденов.

За Шумен страхотен мач изигра Баръш Мустафа с 29 точки, с 12 е Станислав Бънков, 10 вкараха Окан Хасанов и Владислав Станев.

Медалите и купите на призьорите бяха връчени от изпълнителния директор на БФБ Филип Виденов.

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *