Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Национална ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“ през учебната 2023/2024 година – областен кръг

Вчера, 24 април 2024г., се проведе областен кръг на Националната ученическа викторина по безопасност на движението- „Да запазим децата на пътя“. Домакин на изявата беше ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Ботевград.

Целта на провеждането е изграждане на умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя.

Класирането е отборно. Всеки отбор се състои от ученици от 5, 6 и 7 клас. Областното състезание се организира и проведе съвместно от: СБА, БЧК, РУ на МВР-Ботевград и Община Ботевград.

В състезанието участваха два училищни отбори, победители в общинските състезания: ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Ботевград и Първо основно училище „Васил Левски“ – гр. Костинброд.

Викторината се проведе в три кръга: 

  • I кръг –  Решаване на тест-листовка;
  • II кръг – Викторина;
  • III кръг – Практическо задание с включени: тест за установяване на повреди по велосипед, тест за ситуация за оказване на долекарска помощ и сглобяване на 4 пътни знаци под формата на пъзел.

Победител в състезанието стана отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Ботевград. Те ще се явят на национален етап на викторината в гр. Сунгурларе на 14 и 15 май 2024 г.

И двата отбора получиха медали и купи, грамоти за участие и индивидуални подаръци от БЧК, училището-домакин и Община Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *