Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът свиква парламентарно представените партии и коалиции за консултации за съставяне на СИК

На основание чл.91, ал.1 от Изборния кодекс и във връзка с Решение на Централната избирателна комисия № 3130-ЕП/НС кметът на Община Ботевград, Иван Гавалюгов, свиква парламентарно представените партии и коалиции от 49-то Народно събрание на консултации за сформиране на съставите на секционните избирателни комисии за община Ботевград за изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни 2024г. Консултациите ще се проведат на 30 април 2024 г от 17.00ч в зала „Христо Ботев“.

При консултациите партиите и коалициите трябва да представят:

1.Писмено предложение за състава на СИК, кояро съсдържа: наименование на партията и ли коалицията, която прави предложението; имената и ЕГН на предложените лица; длъжността в комисията за която се предлагат; образование и специалност; телефон за връзка.

2. Заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 9 април 2024г или копие от решението за образуването на колаицията за участие в изборите за 49-то Народно събрание.

3. Пълномощно, подписано от представляващите партията/ коалицията или заверено копие от такова пълномощно.

4. Списък на резервните членове, които да заместят предложените от партиите и коалициите лица за съставите на СИК, когато правомощията на член на СИК се прекратят предсрочно или когато член на СИК не се яви в изборния ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *