Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Вапцаровци взеха участие в Национално ученическо състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” в гр. Велико Търново

ОУ „Н. Й. Вапцаров“ участва в Национално ученическо състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, което се проведе в гр. Велико Търново.

Отборът на нашето училище, който е областен победител, е представител на София- област. 28 са отборите от цялата страна, които мериха сили в знания и умения, свързани с овладяване и предотвратяване на бедствия, аварии и извънредни ситуации.

Нашият отбор се представи отлично на теоретичния тест, като завоюва първо място. Практическото занятие се проведе в няколко части – БЧК, Наводнения, Земетресения и Херметизация и химия. В крайното класиране заехме четвърто място, на точка и половина от бронзовите медалисти.

Учениците Ралица Райкова, Адриана Воленова, Светослава Кръстева и Станислава Кръстева са подготвени от г-жа Бисерка Петкова – главен учител, Янка Ценова – медицинско лице в училището и Хари Стефанов – инспектор „Защита на населението“ в група “Превантивен контрол и превантивна дейност” на регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението София – област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *