Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Володя Казаков с нова живописна изложба Ботевград

От днес е открита за посетители новата живописна изложба на ботевградския художник Володя Казаков, наречена „Реинкарнация номер 9“. Тя е поставена в галерията на хотел „Сити Плаза“, който се намира на площад „Саранск“ (сградата на мястото на бившия руски пазар).

Изложбата е в резултат на две години труд по повод юбилея на художника Володя Казаков. По този случай той е сътворил стотици живописни картини в продължение на двете години. Част от тези творби Казаков ги представя на ботевградчани на своята изложба, която ще може да бъде видяна до края на месец юли 2024 г.

„В превод името е прераждане. Душата не умира, когато умре тялото. Тези, които са запознати знаят, че тя минава близо 9 кръга и в деветия кръг е прераждането, в което душата по време на това пътуване изцяло се връща обратно във физическо тяло. Всъщност, това e изкуството – деветото прераждане. Тогава понеже имах юбилей и исках това да направя. Тези картини са около две години работа, много от тях съм ги направил големи, но тука няма къде да ги поставям. Галерията е много хубава и благодаря за поканата на собственичката.“, каза Володя Казаков за Botevgrad.NEWS.

Темите на живописните творения на Казаков са различни – от „по-весели“ с топли цветове до „по-мрачни“ с тъмни цветове. Според него картините отговарят на определен кръг от пътя на човешката душа.

„Всичко зависи от манталитета и от културата на хората. Толкова сме заобиколени от лицемерие и фалш, че дори не можем с открити души да отидем, не само на изложба, дори и на концерт. Отиват не от необходимост, защото им се гледа концерта, а просто за да ги видят, че са на концерт. И това без да се създадат някои традиции“, завърши ботевградския художник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *