Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ателие „No more plastic – защото няма план „Б“ ще се състои на 29 юни в Ботевград

На 29 юни от 10:00 до 12:00 ч. в атриума пред зала „Хетеротопий“ (до библиотека „Иван Вазов“) ще се проведе творческо ателие под наслов „No more plastic (без повече пластмаса) – защото няма план „Б“. Организатори на арт работилницата са Исторически музей – Ботевград и зеленият активист Петя Зашева.

Месец юли е обявен от Световната организация за защита на природата за месец без пластмаса. Инициативата е част от идеята на Fashion Revolution – Канада за развитие на устойчива мода и се провежда в целия свят, призовавайки за живот с по-малко пластмаса и създаване на умения за вдъхване на нов живот на стари предмети с цел опазване на природата от замърсяване.

Петя Зашева, която е артист и зелен активист, ще представи своя арт инсталация, посветена на тази тема и ще промотира идеята за устойчива мода, която набира все повече привърженици по целия свят.

Инициаторите Ви канят да се включите в изработката на сувенири и маски от изцяло рециклируеми материали като хартия, текстил, найлон, употребявани пластмасови изделия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *