Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Владимир Георгиев и Борис Дренов проведоха предизборни срещи с избиратели в Трудовец, Скравена и Новачене

В ситуация от избори в избори сме, но ние с новите и младите лица в БСП-Обединена Левица, ще защитаваме интересите на гражданите от София област. Аз съм дошъл да ви помоля да подкрепите вашите кандидати от Ботевград, защото след 27 октомври ще знаете къде ще отидете да се оплачете или да поискате помощ. Това заяви кандидатът за народен представител и водач в 26 МИР Владимир Георгиев, пред избиратели в с. Трудовец, където се проведе една от общо трите срещи в населени места в община Ботевград. Заедно с Борис Дренов – кандидат за народен представител от Ботевград / на шесто място в листата на София област/, д-р Грациела Иванова – коалиционен партньор от ДСХ /на 14-то място в листата/ и Цветан Миньовски – председател на Движение „Социален Хуманизъм“ те посетиха избиратели в още две села – Скравена и Новачене.

Водачът на листата, Владимир Георгиев,  изрази надежда, че в новия парламент да влязат нови и млади лица, които да работят следващите 4 години, а не да се карат помежду си и да мислят за следващите избори. „Ние сме с намерението да предложим конкретни неща – за младите хора, за образованието и за здравеопазването. Защо да гласувате? Защото платеният и корпоративният вот ще надделеят“.

Пред жителите на Скравена Борис Дренов /кандидат за народен представител от Ботевград/ обясни защо трябва да подкрепят Лявото обединение. „До сега управлявалите направиха така, че да се чудите с какви средства да отидете до магазина. БСП е партията, която най-много е направила за хората. Ние искаме всеки гражданин да се чувства обгрижен от държавата, а това може да стане само с добри законодателни инициативи в парламента“, добави Дренов.

„С Лявото обединение в БСП показахме на хората в България как трябва да се работи – обединени. Нещо повече – лидерите на левите партии отстъпиха и показаха, че е крайно време  нови и млади хора да влезнат в политиката. На някои хора да са депутати стана професия и това не може да продължава“. Това каза водачът Владимир Георгиев в Новачене. От 31 многомандатни райони в България,  на повече от 20 МИР водачите на „БСП-Обединена Левица“ са нови лица, които за първи път влизат“, заяви Георгиев.  Той обърна внимание на предизборните приоритети на обединението – решаване на демографския проблем, пенсионерите да имат достойни пенсии, здравеопазването да се подобри в малките и отдалечените населени места, образованието да се подобри.  Всичко това, според водача, би станало с Бюлетина №28 и призова избирателите да подкрепят лявото обединението, за да има то шанс да защитава правата на българския народ.

Крайно време е в управлението на държавата да бъдат не онези, които имат пари, а хора с професионални компетенции, заяви Борис Дренов. Според него движещата сила в държавата трябва да са младите хора с опит. „ Нашата мисия е стремежът да спрем унищожаването на всичко това, което вие с много труд сте градили“, каза Дренов , обръщайки се към присъстващите възрастни хора. „Всеки си приписва увеличението на вашите пенсии. Истината е друга, след като БСП бе във властта през 2021 и 2022г, тогава вашите пенсии започнаха да растат“. Дренов посочи, че ако бъде подкрепен от жителите за депутат в 51-то Народно събрание, негов първи приоритет ще бъде образованието. „Без образование, ние като нация, нямаме бъдеще. Ако сме образовани ние ще получаваме достойни доходи и никой няма да може да ни купи“, обясни Дренов. По думите му в свят на бързо развиващи се високотехнологичните производства днес, българските граждани могат да бъдат конкурентноспособни, както на местно, така и на международно ниво. Според него ниско образованите хора, са най-често уязвими с купен вот. „Съгласни сте те да определят вашето бъдеще, на вашите деца, на вашите родители.“, попита той симпатизантите на БСП.

Борис Дренов призова хората да излязат на 27 октомври да гласуват, за да не може купеният вот да надделее. „Вярвам, че всеки от вас е направил своя избор, но е важно да подканим младите и да има разкажете, че всичко това, което е изградено с вашия труд, е направено по времето на „лошия“ комунистически строй и, че ние сме тези, които не гоним лични интереси, а следваме интересите на хората. Левите сили са тези, които най-отговорно се грижат за гражданите“, категоричен бе Дренов. Той посочи, че тази грижа е насочена към обикновения човек, от най-малкия до най-големия,  в 100-те решения от предизборната платформа на „БСП-Обединена Левица и прикани присъстващите да се доверят на нейните кандидати, като гласуват с Бюлетина № 28.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *