Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

19 медали за децата на клуб по таекуондо „Сунг-Ри“ Ботевград

Първия турнир за сезона, в който Таекуондо клуб „Сунг-Ри“ станаха шампиони в крайното класиране при децата, се състоя на 5 октомври.
Клубът взе участие с 24 деца, като спечели общо 19 медала, 5 от които златни, 6 сребърни и 8 бронзови.
Шампиони в категориите са: Виктор Димитров, Венислав Иванов, Владимир Димитров, който до момента от началото на годината е шампион от всички турнири, Денис Маринов и Виктория Николова при девойките. Сребърни отличия спечелиха: Андреа Димитрова, Валентин Лазаров, Стефан Петков, Габриела Стаменова, Моника Топалова и Виктория Цекова .
С бронз се окичиха: Александър Даков,
Александрина Данова, Павел Нешев, Васил Пешев, Никола Петков, Адриан Радославов, Румен Тодоров и Таня Беновска.
Клубът има двама състезатели, които се класираха за Европейското първенство за Кадети, което ще се проведе от 06.11-09.11 в Алабния. Това са Николай Николаев в категория -37кг и Мартин Маринов в категория -45кг. Също така при децата 6 състезатели ще вземат участие в Европейското за деца отново в Албания, непосредствено след кадетите. Това са Владимир Димитров, сребърен медалист от миналогодишното Европейсло в Белград, Румен Тодоров, Адриан Радославов – Европекски шампион за деца от миналогодишното Европеско в Белград, Габриела Стаменова, Александрина Данова и Петя Младенова.

При мъжете Стефан Стаменов е с квота за Европейското първенство за младежи до 21г, което ще се проведе в Босна и Херцеговина в средата на Ноември. Припомняме, че Стефан Стаменов е бронзов медалист от Европейското до 21г в Румъния през 2023г

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *