Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Бойко Борисов за рушащия се нов път Ботевград – Мездра при пътен възел “Ребърково

„Българите си получиха това, което искаха. Да видят къде са им парите – и на 27-ми им пожелавам успех!“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки сериозните проблеми при строителството на скоростния път Мездра – Ботевград. Борисов спря при Ребърково, където се срина новопостроен участък от трасето.

Заедно с Борисов бе Николай Нанков, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч и бивш министър на регионалното развитие. С тях са и кметовете на Мездра Иван Аспарухов (АБВ) и на Враца Калин Каменов (ГЕРБ). Борисов пътува за Враца, където вечерта има предизборна среща на ГЕРБ.

„Беше пуснато, имаше първа копка“, подсети Борисов кметът на Мездра, който е и бивш зам.-строителен министър.

„По проекта, който възложихме ние през 2019 г. нямаше пътен възел, защото знаехме, че това е свлачищен район. Регистрирано свлачище от 2004-та в „Геозащита“, от 2011-та – проучено. Септември месец като се свлече с все габионите започнаха медийни репортажи. И ние показахме кога е възложено – подписано от Цеков. 65 милиона лева за укрепване на това свлачище. Но когато показахме това с документи, темата изчезна – тишина“, внесе яснота Нанков. 

Тук се намеси Борисов:

„Ако това безобразие се беше случило при нас – и в прогнозата за времето щеше да има репортажи. Но, ако се беше случило при нас, ние с Нанков щяхме да стоим тук с лопатите, докато се направи. При мен – за плочка на „Граф Игнатиев“ – по десет репортажа на ден.“

Но след малко лидерът на ГЕРБ обърна нещата на шега, сочейки наклонените габиони по трасето: „Може медиите да го показват като Пиза! Може да направят нещо за красотата и изяществото на българското строителство, както ни показваха крива плочка на „Граф Игнатиев“ и че вместо акула сме сложили плочка. Ако сме равнопоставени, тук ни дължат около 260 репортажа!“

Това сме правили ние, това са правили те – каза Борисов, показвайки срутилата се отсечка.

250 милиона са лихвите по договорите, които прекратиха, посочи бившият премиер.

По повод думите на кмета на Враца Калин Каменов, който посочи, че в петък от София до Враца се стигало за 4 часа, Борисов каза, че „хората не протестират, а едно време, като падне снегът, играели хоро, за да покажат, че за един час нищо не е изчистено“.

Източник: epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *