Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„БСП-Обединена Левица“ представи листата си в Ботевград

„Гласувайте за това, България да развива собствено земеделско производство, а не да бъде вносител на храни. Макар и в опозиция БСП успя  да осигури безплатни детски градини и безплатни учебници за ученици до 12 клас, успя да обвърже минималната заплата със средата и точно днес, благодарение на БСП тя е по-висока. Гласувайте за онези, които успяха да осигурят достойни пенсии за нашите родители и пра-родители! Гласувайте за това, тези, които ни отблъскват, да бъдат поставени настрана. Гласувайте за по-качествено образование, което ще генерира силна икономика и ще бъдем по-привлекателни за външни инвеститори. Гласувайте за това нашите деца да имат по-добро бъдеще!“. С този призив се обърна кандидатът за народен представител от „БСП-Обединена Левица“ Борис Дренов, на предизборната-среща концерт, която се състоя на 23 октомври в зала „Ботевград“. Дренов заяви пред избирателите, че всичко това е изпълнимо, ако посочат вярната бюлетина на 27 октомври, под номер 28.

На предизборната среща присъстваха кандидатите за народни представители от коалицията, както и водачът на листата в 26 МИР, Владимир Георгиев. „Защо има толкова малка избирателна активност! Защото хората не са доволни от политиците! Лидерите на коалиционните партньори в „БСП-Обединена Левица“ показаха, че България може да върви напред само с  общи усилия. Аз се надавам този прочит да се разбере не само от симпатизанти , от левите хора в България, но и от всички останали!“, каза Георгиев. По думите му лидерите на тези партии разчетоха гласа на народа, че той иска нови лица.“ Затова ние всички тук  сме кандидати за първи път. От 31 многомандатни избирателни райони в 20 водачите на листи коалицията участват за първи път.“, заяви Владимир Георгиев. Той посочи, че основния проблем в България е този, че държавата не се грижи за младите хора, да получават по-добро и качествено образование в България, с по-добри стипендии, да усещат подкрепа, когато започват работа. „Нашата цел е те да не бягат зад граница за по-добри възнаграждения, а да останат в България, да усещат подкрепата за първо дете –  хил.лв., за второ дете – 10 хил.лв., да се увеличи размера на майчинството, да усетят, че могат да си осигурят дом. Тези, които досега ни управляваха и казват сега какво ще направят, не са мислили всичко това“, подчерта водачът на листата, Владимир Георгиев. По думите му протестният вот на българите ще бъде, ако излезнат и масово гласуват и призова да изберат бюлетина  №28 .

„Борис Дренов е показал, че мисли за хората и го е показал като общински съветник“, заяви Цветан Миньовски, коалиционен партньор от „Движение за социален хуманизъм“. Той отправи апел към избирателите да гласуват за него , защото ще ги представлява в новия 51-ви парламент във времето.

Сред гостите на предизборната среща бе проф. Александър Томов, председател на „Българска социалдемокрация-Евролевица“.

Алтернативата на днешното управление на държавата може да дойде по един единствен начин -модерна лява коалиция. Това заяви проф. Томов. Няма друга такава партия с конкретни предложения към гражданите – с „Програма за ускорено развитие на България“ със 100 решения“, които ще се борят с 18 млрд.лв дефицит в бюджета и два милиона бедни хора. „Ние искаме социална справедливост  и ще я постигнем с обоснована програма във всички сектори. Няма да позволим десницата да продължава да малтретира този народ.“, заяви лидерът на Еролевицата.

Листата на коалицията представи Николина Цолова, председател на Общински съвет на БСП-Ботевград, съставена от 16 кандидати за народни представители.

Да подкрепят кандидатите за народни представители от „БСП-Обединена Левица“ в Софийска област бяха дошли Тримата български тенори, които  приповдигнаха настроението с емблематични изпълнения.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *