Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Две от детските градини в Етрополе бяха обновени

В детските градини „Слънчице“ и „Еделвайс“ в град Етрополе по предложение на кмета инж. Владимир Александров бяха направени спешни ремонти с подкрепата на Благотворителна програма „Българските добродетели“. „Слънчице“ е с напълно обновен кухненски блок, а „Еделвайс“ – с три нови санитарни помещения. Средствата са дарени от дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. 

В „Слънчице“ е напълно обновен кухненският блок, който не е бил ремонтиран години наред, а в „Еделвайс“ – са ремонтирани три санитарни помещения. Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров благодари на група Геотехмин за финансовата помощ и на фирмата изпълнител за качественото изпълнение и спазване на сроковете. Кухненското помещение в „Слънчице“ има нов водопровод, нова електрическа инсталация, нови подови настилки, изцяло подновени стенни плочки, бойлер, врати и прозорци. Изградена е задължителна вградена вентилационна система. Градината има модерно професионално кухненско оборудване с конвектомат, печки, котлони, тестобъркачка, белачка за твърди зеленчуци, скари, мивки, работни плотове и т.н.

„Проектът започна при бившата вече директорка на детската градина г-жа Златарева и беше продължен от настоящата –  г-жа Димитрова, което е пример за приемственост и те показват как е редно да се работи в името на гражданите и на нашите деца. Състоянието на кухнята в детската градина беше трагично. Имам снимков материал „преди“ и „сега“. Това не бяха условия за XXI век в община с добър бюджет. До сега са правени само външно, вътре не се вижда какво е и ние сме против тази практика“, заяви още инж. Александров.

„С тези проекти ние допринасяме първо те да отговарят на законовите изисквания и второ – да показват модерна, удобна и красива среда за работещите и за децата. Ние отново показваме, че за нас от Група ГЕОТЕХМИН и за основателя на програмата „Българските добродетели“ проф. дтн инж. Цоло Вутов, подкрепата за развитието на децата и образователните институции в Етрополе са важни“, каза Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин.

В ДГ „Еделвайс“ бяха ремонтирани трите санитарни помещения. Те вече имат нови водопровод, електрическа инсталация, подови настилки, плочки, батерии и душове. Моноблоковете и мивките са съобразени със законовите изисквания и са подходящи за малки деца. Баните са обновени и оборудвани с всичко необходимо за детско обслужване.

Директорите на ДГ „Слънчице“ Надежда Димитрова и на ДГ „Еделвайс“ Татяна Маринова благодариха на дарителите и на кмета на община Етрополе за огромната добрина. „Продължавайте да правите добро, защото доброто се връща“, каза Надежда Димитрова. Татяна Маринова каза, че ръката, която дава, никога не обеднява. 

По случай събитията, децата от двете детски градини се бяха подготвили със забавна и интересна тематична програма.

„Компаниите от Група ГЕОТЕХМИН винаги са приоритизирали значими проекти. За нас е от огромна важност най-младите жители на община Етрополе да се развиват в най-добрите условия, в които да придобиват знания и нови умения. Искрено благодаря на екипите от двете детски градини за отговорността и професионализма“, каза инж. Васил Шишков – директор на Рудодобивния комплекс на Елаците-Мед АД.

„Ремонтите в „Еделвайс“ и „Слънчице“ са една „продукция“ на община и бизнес партньори на местно ниво. Изключително съм благодарен на Група ГЕОТЕХМИН, че откликна толкова бързо за финансирането и на фирмата изпълнител за качествената работа“, заяви кметът на Община Етрополе.

За здраве и благоденствие отец Борис отслужи и тържествени водосвети в двете детски градини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *