Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

65 500 лв гласува Общински съвет за ремонтни дейности

Двадесет и три хиляди и 500 лева отпусна Общински съвет – Ботевград за извършване на основен ремонт на ограда и тротоарна настилка в  Детска ясла „Здравец“ Ботевград. Това стана на 15 май, на извънредно заседание на местния парламент. Средствата ще бъдат отпуснати от собствени приходи на Общината по молба на директора на детската ясла, Лазаринка Лазарова. Тя е съобщила с Докладна записка ,че в имота на детското заведение отново са извършени влизания и нанасяне на щети на детските съоръжения. По този повод е била сформирана комисия от общинската администрация, която е извършила оглед.  Да припомним,че миналата 2018 г в детското заведение бе извършен ремонт на сградата по ОП“Красива България“.

Други 10 500 лева гласува Общинският съвет за ремонт на отоплителна инсталация  в Детска градина „Синчец“. Директорът на детското заведение Таня Цанова е внесла докладна записка в общинската администрация, с която съобщава за течове от радиатори и тръби в помещенията , както и недостатъчно отопление в сградата. Комисия от Община Ботевград и фирмата, поддържаща газовите уреди, е извършила оглед на място и излязла със становище. Въз основа на него, кметът Иван Гавалюгов  внесе предложението за ремонтни дейности пред общинския съвет . По думите на кмета Гавалюгов, в последните три години са правени два пъти ремонти на течащи тръби, поради което е необходимо цялостна подмяна на отоплителната инсталация в детската градина.

Във връзка с приключване ремонта на сградата на общинската администрация по проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност Об С гласува двадесет и три хиляди лева за доставка и монтаж на алуминиеви врати в сградата на общинската администрация. Други осем хиляди и петстотин лева бяха отпуснати за доставка и  монтаж на топловъздушни завеси над два броя входни врати в сградата на общинската администрация.

Средствата бяха гласувани с подкрепата на 21 съветници. Против и въздържали се нямаше.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *