Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Златото е зелено в Арена Ботевград / ГАЛЕРИЯ

БОТЕВГРАД ЛИКУВА! БАЛКАН Е ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ОТНОВО СЛЕД 30 ГОДИНИ!

Пред повече от 3000 зрители в “Арена Ботевград” отборът на Небойша Видич срази Левски Лукойл с  90-75 и спечели финалната серия с 3-1 победи. Това е ПЕТА ТИТЛА ЗА БАЛКАН и първа от 1989 година насам!  

ЧЕСТИТО, БОТЕВГРАД! ЧЕСТИТО, БАЛКАНЦИ! БАЛКАН Е НА ВЪРХА! ТИТЛАТА Е НАША!

Мачът започна много оспорвано като Балкан поддържаше лек аванс от 2,3 точки. Нашите играеха много силно в защита, а Левски пропусна доста стрелби и след серия 10-3 Балкан поведе с 10 точки минута преди края на първия период при 21-11 Домакините доминираха сериозно и в борбата под коша и запазиха аванс. Нападението на Балкан не започна добре във втория период и в средата му Левски намали до точка при 26-25.  Две тройки на Митко и Браун увеличиха отново на 7 точки преднината. Левски отвърна с тройка на Божо Аврамов, но Брендън Браун отново я върна, за да даде 9 аванс на “зелените”. Тройка на Митко Димитров във сирената за край на първото полувреме даде най-големия аванс от 12 точки за Балкан на почивката.

Второто полувреме започна ударно за Балкан със серия 7-2, с което нашите поведоха с 15 точки по-малко от 2 минути след началото на второто полувреме. Левски вкара едва два коша за четири минути игра, а подкрепяни мощно от своята публика домакините бяха на крилете на радостта, правейки разликата 22! в края на третия период. Левски успя да свали за кратко под 20, но след много силна игра третият период приключи с 21 точки в полза на Балкан. За кратко в началото на последната част разликата падна до 15 точки, но Балкан не позволи това да продължи дълго и до края на мача не даде шанс на противника.

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *