Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Фестивалът „Златни нишки“ оживи Трудовец

За втора поредна година Трудовец е домакин на фолклорния фестивал „Златни нишки“. 11 танцови клуба, разпределени в три категории, се събраха на площада в селото, за да премерят сили в конкурса. Преди началото съставите дефилираха по главната улица, след което изпълниха общобългарски хора на площада пред паметника на Никола Ракитин.

Официалната програма бе открита с минута мълчание в памет на починалия кмет на селото Веселин Драганов и издигане на флага на Република България. Поздрав към присъстващите отправи кметът на община Ботевград, г-н Иван Гавалюгов, а начало на надпреварата даде г-жа Галинка Маринова, в.и.д. кмет на Трудовец. Журито е в състав: г-жа Анита Йонова, инструктор във ФК „Варвари“, доц. д-р Ивайло Иванов, преподавател във Варненски Свободен Университет, специалност „Хореография“, г-н Константин Константинов, хореограф, педагог в Национално училище за филклорни изкуства „Филип Кутев“-гр. Котел.

Състезание започна с изпълнения на домакините от Фолклорен клуб „Варвари“, група „Шопски триъгълник“ и ТА „Жар“, които не участват в конкурсната част.

Фестивалът е включен в културния календар на Министерство на културата. Второто издание е под егидата на Областна администрация-София и се осъществява с любезното съдействие на Община Ботевград и кметство Трудовец, както и на спонсорите – частен земеделски производител Румяна Величкова, Земеделска кооперация с управител Иво Каменов, „Валер СиМ Груп“ и Супермаркет „Атина“.

От 17:00ч. днес ще започне гала концерт с участието на ТА „Балканска младост“-гр. Етрополе, след което предстои награждаването на победителите и тържествено закриване на второто издание на фестивала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *