Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Румен Гунински спечели приза „Кмет на месец май“, в категория – образование и иновации за общини до 20 000 жители.

Кметът на Община Правец Румен Гунински бе номиниран и спечели приза „Кмет на месец май“ , в категория – образование и иновации за общини до 20 000 жители.

Наградата е и за Колектива на ОУ “ Васил Левски“- гр. Правец, които въведоха модерните технологии в обучението и образованието на своите възпитаници.

Кметът Гунински, заедно с Градоначалниците на общините Бургас, Свищов и Правец се поздравиха с победа на тема „Модерни в клас“.

Община Правец победи в категорията до 20 000 души. Кметът Гунински  спечели с 50.41%, като след него гражданите поставиха Свилен Шитов – Девня (39.48%) и Алекси Кесяков – Челопеч (10.11%).

В престижното онлайн допитване, организирано от Портала на българските общини – Kmeta.bg, жителите на цялата страна подкрепиха своите фаворити – общини, където според хората кметовете са приложили добри политиките в образованието. Освен ремонт и саниране на училища, част от местните власти инвестират и във въвеждането на нови технологии в училищата, разработването на иновативни образователни планове, модерно поднесен учебен материал. По тази причина правителството вече обявява кои са иновативните училища в страната. Така с новите подходи и с технологиите ученето не е проблем за част от децата, които се чувстват на място.

Източник: Община Правец /kmeta.bg