Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Първият турнир по тенис на маса за служители на Районната дирекция по пожарна безопастност излъчи победители

Първи турнир по тениса на маса за служители на Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението –Софийска област се проведе днес в Ботевград. Той бе официално открит в 9.30ч в сградата на общежитието  на ПГТМ „Хр.Ботев“ Ботевград.

В края на поредицата от срещи бяха излъчени четиримата състезатели, които ще представляват Регионалната дирекция на София област на  Републиканското първенство  за служители на МВР, Гранична полиция и Пожарните служби, което ще се състои от 24 до 27 юни в Чепеларе.

Победител в турнира бе Иван Христов Колибанов от РСПБЗН-Правец. Наградата му връчи Началникът  на Областната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението– Гл.комисар Георги Иванов.

На второ място бе класиран Ивелин Георгиев Цветков от Районната служба в Ботевград. Наградата му бе връчена от Началника на РСПБЗН-Ботевград, Гл.инспектор Тодор Тодоров.

На трето място се класира Тодор  Иванов Сеизов от Районна служба –Пирдоп. Наградата му бе връчена от Началника на РСПБЗН-Пирдоп – Гл.инсп. Ненко Миков.

Четвъртото място спечели Валентин Михаилски, който ще също ще участва в Републиканския турнир.

В турнира участваха 16 пожарникари от Софийска област – Ботевград, Пирдоп, Елин Пелин, Правец. По регламент състезателите играха в три групи – всеки срещу всеки. На полуфинал се излъчиха двама от най-добрите състезатели от групите. Всяка среща се игра в рамките на 15 минути. Групите бяха сформирани с жребий.

 „Сигурен съм, че има доста добри състезатели в Софийска област. На този турнир ще трябва да излъчим четиримата най-добри, които да представят областта“, каза при откриване на турнира Главен комисар Георги Иванов, директор на Регионална дирекция по пожарна безопасност и защита на населението – София област. Той изрази надежда, че турнирът ще продължи и за в бъдеще и пожела спортменство и успех на всички състезатели.

Присъстваха още Димитър Стамболийски- Началник на Районната служба на Елин Пелин и Ненко Миков- Началник на РСПБЗН-Пирдоп. Служителите от РСПБЗН-Ботевград, които взеха участие в турнира бяха Валентин Михаилски, Ивелин Цветков, Трифон Трифонов и Михаил Миков.