Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Самодейците във Врачеш играят с костюми от 1986г. Духови оркестри искат нови инструменти

Три читалища на територията на община Ботевград са отправили писмени предложения до общинското ръководство за подпомагане на тяхната дейност.

НЧ“Светлина – 1900“с. Литаково имат необходоимост от закупуване на духови инструменти , за което ще са необходими 7 хил.лв. Инструментите, които сега използват 12-те музиканти от Литаковската духова музика, са лични.

Читалище „Събуждане – 1895“ с.Врачеш пък са депозирали искане да им бъдат отпуснати  6500 лв за закупуване на костюми  на танцовите състави – 4 броя дамски, 6 броя мъжки костюми за младежкия танцов състав, 16 детски и 16 броя за народния хор. Част от самодейците играят с костюми от 1986г.

Пет хиляди лева искат музикантите от Общински духов оркестър за закупуване на 3 броя басфлигорни, а Младежки духов оркестър  пет хиляди лева за закупуване на 4 тромпета, 1 баритон, 1 валдхорна и 1 глогшпил.

Предстои предложенията в докладната записка да бъдат гласувани на общинска сесия. Средствата ще бъдат отпуснати от собствени приходи на Община Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *