Самодейците във Врачеш играят с костюми от 1986г. Духови оркестри искат нови инструменти

Три читалища на територията на община Ботевград са отправили писмени предложения до общинското ръководство за подпомагане на тяхната дейност.

НЧ“Светлина – 1900“с. Литаково имат необходоимост от закупуване на духови инструменти , за което ще са необходими 7 хил.лв. Инструментите, които сега използват 12-те музиканти от Литаковската духова музика, са лични.

Читалище „Събуждане – 1895“ с.Врачеш пък са депозирали искане да им бъдат отпуснати  6500 лв за закупуване на костюми  на танцовите състави – 4 броя дамски, 6 броя мъжки костюми за младежкия танцов състав, 16 детски и 16 броя за народния хор. Част от самодейците играят с костюми от 1986г.

Пет хиляди лева искат музикантите от Общински духов оркестър за закупуване на 3 броя басфлигорни, а Младежки духов оркестър  пет хиляди лева за закупуване на 4 тромпета, 1 баритон, 1 валдхорна и 1 глогшпил.

Предстои предложенията в докладната записка да бъдат гласувани на общинска сесия. Средствата ще бъдат отпуснати от собствени приходи на Община Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.