Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Още злато за Балкан – този път при U14

Балкан ликува с титлата на България и при момчетата до 14 години. Във финала в „Арена Ботевград“ тимът на Николай Пеевнадигра Черно море Тича с 69-55 и победи всичките си съперници в надпреварата. Това е втора поредна шампионска титла за отборът 2005/2006.

За този сезон това е трета шампионска титла за БК Балкан този сезон след тази на мъжете и 13-годишните момчета, водени то Николай Пеев. 

Тази година момчетата на Николай Пеев направиха изключително успешен сезон като спечелиха титлата в България и с двете възрасти – 2005 и 2006 година. Отборът до 14 години спечели Купата на БФБ, Балканската лига в Сливен и се класира за първи път в плейофите на Европейската младежка лига, където завърши на пето място в Централна Европа. 

Бронз на финалите спечели Сливен Баскет, който победи Дунав Русе в мача за третото място. Пети стана Чавдар Троян, шести –БУБА, седми Доростол, а осми е Левски. 

Балкан започна много силно финала и поведе с 13-5 в първите шест минути като запази предимство от 8 след първата част при 19-11. Вторият период вървеше трудно за нашите, на които бе трудно да се противопоставят на ръстовия тим на варненци. Последа критичен момент, в който Черно море свали само на точка разликата при 23-22, но Балкан отвърна със серия 11-0 след силно включване на Стефан Михайлов и излезе в почивка с добър аванс от 12 точки. Тимът ни задържа двуцифрена разлика около 10 точки и в третата част, но в края Балкан пое изцяло нещата в свои ръце и затвори третата част със серия 15-0, за да започне последния период с 25 точки аванс.

Крайно класиране на финалите за момчета до 14 години:

1.БАЛКАН

2.Черно море Тича

3.Сливен Баскет

4.СБК Дунав Русе 2016

5.Чавдар Троян

6.БУБА Баскетбол

7.Доростол

8.Левски

(сн.Николай Христов)

Източник: balkan-basket

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *