Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

От днес започва записването за второ класиране в приема на седмокласници в професионалните гимназии

60 000 yченици от цялата страна се борят за места в 2 500 профилирани и непрофилирани паралелки. И тази година най-желани сред тях са тези по чужди езици. Зрелостниците, които не са удовлетворени от класирането си досега и 836 кандидат-гимназисти , неприети до момента , получават втори шанс да влязат в желаните от тях училища. Срокът за записване за втори етап изтича на 22 юли. Записването на приетите ученици в трети етап пък е до края на месец юли – 31.07.2019г.

В ППМГ“Акад.проф.д-р Ас. Златаров“ Ботевград на първо класиране са се записали 85 седмокласници, остават незаети 20 места от общо 4 паралелки по 26 ученици. Традиционно интересът при записването е насочен предимно за паралелките с профил :“Предприемачество“, „Софтуерни и хардуерни науки“и „Природни науки“.

В ПГТМ „Хр.Ботев“ Ботевград на първо класиране са се записали 53 ученици, остават незаети 25 места. Най-голям е интересът за паралелките „Атотранспортна техника“ и „Компютърни системи“. Паралелката „Газова техника“ след трето класиране, най-вероятно ще бъде закрита.

В НПГ по КТС-град Правец до момента, в първи етап, са приети 130 ученици в 5 паралелки по 26 ученици.

В ПГПЧЕ „Ал.Константинов“град Правец приемът е в  4 паралелки, като днес продължава записването във всички паралелки, тъй като има незаети места.

В СУ“Хр.Ясенов“ Етрополе са се записали 43 ученици, а незаетите места са 35. Обявеният брой паралелки е 3 по 26 ученици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *