Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Прерязана бе лентата на обновената сграда на общинската администрация в Ботевград

Днес бе даден финалът на проекта „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на община Ботевград”. Главната цел на проекта бе подобряване на качеството на живот в гр. Ботевград и намаляване на неравенствата между периферните и централните територии на страната чрез повишаване на енергийната ефективност в административната сграда на община Ботевград. Общата стойност на проекта е 1 839 306, 34 лв., а срокът на изпълнение – 30 месеца.
„В рамките на проекта са изпълнени следните дейности: топлоизолация на външни стени – с цел запазване на досегашния архитектурен облик на сградата, топлоизолацията е поставена от вътрешната страна на сградата; топлоизолация на покрив и под; подмяна на дограмата; подмяна на отоплителната и вентилационната инсталация и водогреен котел; подмяна на осветителните тела и въвеждане на енергоспестяващо осветление.” – това съобщиха на пресконференцията преди официалното откриване.
„През изминалия зимен период всички усетихме ефекта от въвеждането на мерки за енергийна ефективност. В сградата е доста комфортно – зимата е топло, а лятото е прохладно. Най-важното нещо, което усещаме е една значително визуално подобрена работна среда, което предполага по-ефективна работа на общинската администрация. Надяваме се, че изминалите ремонтни дейности няма да бъдат ремонтирани в близките 15 години.”. Това бе заключението на кмета по темата.

1 коментар на “Прерязана бе лентата на обновената сграда на общинската администрация в Ботевград

  1. Единствения сайт в общината който не е споменал за измислените милион и половина kwh икономии на енергия годишно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *