Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Двама българи подписаха с Балкан

Балкан ще запази един от основните си играчи от миналия сезон Митко Димитров. Тимът ни привлече още едно ново попълнения в състава си – гардътСтанислав Цонков. 

Митко Димитров бе част от Балкан и през сезон 2018/19, когато ботевградчани спечелиха шампионската титла в НБЛ, за която той имаше основен принос. За 31 мача в НБЛ миналия сезон 26-годишният пловдивчанин записа средно по 9,9 точки и 4,5 борби. 

203-сантиметровото тежко крило е част от всички формации на националните отбори, като в последствие играе и за мъжкия тим. В кариерата си Димитров е играл още за Лукойл Академик, Римини (Италия), Левски, Аркадия Трайскирхен Лайънс (Австрия) и Академик Бултекс 99.

В последния сезон Станислав Цонков игра в италианската серия С за Ню Баскет Агрополи. Тимът му записа 19 победи в редовния сезон и остана на крачка от промоция в италианската серия В, а българинът бе сред основните реализатори на своя тим. Преди да замине за Италия, през сезон 2017/18 Цонков носи екипа на Берое.

Роденият през 1991 година състезател е израснал в школата на Черно море, където играе почти цялата си професионалната кариера и дълги години е капитан. С екипа на варненци той печели Купата на България през 2015 година в Плевен, където е избран за MVP и два бронза в НБЛ (2015 и 2014). Извън България Цонков играе още за македонския КК Охрид, с който участва и във втора дивизия на Адриатическата лига.

Източник: balkan-basket.com

Сн. НБЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *