Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Oпасно горещо днес – понеделник

пасно горещо време ще обхване почти цялата страна в първия ден от новата седмица. Обявени са жълт и оранжев код – втора степен на опасност (оранжев код) е обявена в област Благоевград.

Зелен безопасен код е обявен за само четири области в страната

– Смолян, Добрич, Варна и Бургас. В останалите области от страната е обявена първа степен на опасност (жълт код) за горещини.

Днес ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната – до умерен, вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 33 и 38 градуса, по-ниски – около 30 градуса, по Черноморието.

Във вторник и сряда

ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 34 и 39 градуса, по-ниски, около 30 градуса, по Черноморието. Привечер в сряда над северозападните райони ще се заоблачи.

В четвъртък

над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В отделни райони са възможни и по-интензивни явления, очакват се и градушки. С до умерен северозападен вятър ще започне да нахлува по-хладен въздух и температурите ще се понижават, но все още в Югоизточна България ще е горещо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *