Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Проф. дтн инж.Цоло Вутов и „Елаците-Мед“ с престижни награди за Деня на миньора

Група Геотехмин получи три награди на Българската минно-геоложка камара (БМГК) за постижения в бранша по време на тържественото събрание на Националното честване на Деня на миньора. 
Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен с награда за принос към минерално-суровинната индустрия, която му бе връчена от председателя на УС на БМГК проф. дтн инж. Николай Вълканов и министъра на енергетиката г-жа Теменужка Петкова. Дружеството „Елаците-Мед“ АД получи годишната награда за иновации в минерално-суровинната индустрия, както и награда за принос към бранша и по повод годишнините си – 44 години от създаването на МОК „Елаците“ и 20 години от присъединяването на дружеството към група ГЕОТЕХМИН.
„Това е начин да отдаде заслужено признание на дружествата и хората, които са показали най-доброто в бранша за последната година“, каза проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на УС на БМГК, при връчването на традиционните награди на организацията.
Наградата за постижение в областта на иновациите бе връчена на инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на „Елаците-мед“ АД, за внедряването през 2018 г. в „Елаците-Мед“ АД на MudMaster – съвременна технология, проектирана и предназначена за уплътнителни дейности в заблатени и труднодостъпни райони за стандартна тежка механизация и хора, в условия, подобни на тези на хвостохранилище „Бенковски-2”. С внедряването на MudMaster се пести оперативно време, разход на горива и значително се повишава якостта на отложения хвост. С това се гарантира безопасността и стабилността на цялото хидротехническо съоръжение, съобщават от компанията. 

Снимка: Румен Байков

Източник: Община Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *