Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Марина Ловчелиева с чуждестранен приз Мис „Фестивал Norbensis“ (обновена)

Ботевградчанката Марина Ловчелиева  се завърна от Италия с чуждестранно признание. Тя бе избрана за Мис „Фестивал Norbensis“  на фолклорния фестивал в град Норма.

19-годишната Марина донесе приза, благодарение на участието си в него, заедно с ансамбъл „Ботевград“, с хореограф Стоян Стоянов. Фестивалът се състоя от 21 до 25 август. На второ и трето място станаха момичета от Бангладеш и Испания.

Ансамбъл „Ботевград“ участва в международния танцов форум заедно с ансамбъл „Зора“ – София.

Ето какво сподели за читателите на botevgrad.news Марина Ловчелиева:

Тази година завърших ПГПЧЕ “ Алеко Константинов“ в град Правец. Ще продължа образованието си в Технически университет – София, където ще следвам Мениджмънт и бизнес информационни системи. А народните танци са моята страст, с тях се занимавам от 13 години, а от 6 години съм част от фолклорен танцов ансамбъл „Ботевград“ с хореограф Стоян Стоянов. Участвайки заедно с моите колеги от състава в 21- вия фолклорен фестивал в старинния град Норма, Италия под наслов „Фолклорът в Лацио за мира на народите“, за мен бе по – различно от досегашните фестивали, в които сме вземали участие! Наистина беше вълнуващо, тъй като бях избрана за Мис „Фестивал Norbensis“. Мои съпернички бяха от Бангладеш ( 2 -ро място), Испания ( 3-то място), Италия, Босна и Херцеговина и Кения! Емоцията ще останат завинаги в сърцето ми! Радвам се, че българският фоклор наистина се оценява на международните сцени! И ние българите трябва да се гордеем с това нещо и да носим пламъка на българщината, която са оставили нашите предци! Благодаря за подкрепата на господин Стоян Стоянов и на прекрасните ми колеги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *