Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

160 хил.лв ще инвестира Община Правец за закупуване на специализирана техника

Общо 160 хил.лв ще инвестира Община Правец в закупуване на специализирана техника.Това стана ясно днес на провелото се заседание на Общински съвет Правец, на която бе гласувана и приета Докладна записка относно разходване на средства, натрупани като отчисления по чл. 64 от Закона за управления на отпадъците, за закупуване на специализирана техника.

Средствата ще се използват за закупуване на стойка и  бързосменник на стойност 4 хил.лв. Това бе предложението на вносителя – кметът на община  Правец – Румен Гунински.

Първоначално предложените средства в Докладната записка бяха завишени. Бончо Бончев, от името на  Комисията по устройство на територията, направи  предложение да бъдат закупени  контейнери за зелени отпадъци, кофи за отпадъци и паркови кошчета. Сумата за тях се увеличава от 7 хил. лв на  до 10 хил.лв. Бончев предложи още сумата за закупуването на  транспортна техника да бъде променена  от 70 хил. лв на до 67 хил.лв , Биошледер за 50 хил.лв, моторни коси и косачки,  и ножици – до 30 хил.лв .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *