Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Официална церемония по откриване на Балканиадата в Правец

Балканският шампионат по лека атлетика днес официално бе открит, на церемония в Градския стадион в Град Правец, от 16.40ч. На спортното събитие присъстваха едни от най-именитите лица в спорта, сред които и Христо Стоичков. Официални гости на събитието бяха Красен Кралев – Министър на младежта и спорта, който откри официално първенството, бившият шеф на „Лукойл” в България Валентин Златев, вицепрезидентът на ИААФ Сергей Бубка, Добромир Карамаринов – президент на Българската федерация по лека атлетика, г-н Свен Арне Хансен – президент на Европейската атлетика, президентът на Международната федерация по лека атлетика – Сър Себастиян Коу и г-н Румен Гунински – кмет на Община Правец.

Най-голямото атлетическо събитието за годината откри министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Тържественото слово по откриването произнесе президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. „Не всички, които са тук ще участват на световното първенство след месец, но всички, които са тук имат възможност да добият това право. Успех на всички атлети!”, каза Карамаринов. Кметът на Правец Румен Гунински каза: „За мен е чест да Ви приветствам на територията на Правец. Днес е един запомнящ се ден за всички!”, след което благодари на АБАФ, че домакинството за Балканиадата е отредено на Правец.

Свен Арне Хансен (президентът на Европейската атлетика) произнесе думите „Добър ден!” на български език и благодари на организаторите на събитието. Себастиан Коу (президентът на ИИАФ; британски лорд; бивш политик и лекоатлетик) изказа благодарност и удоволствие за възможността да бъде на „това великолепно състезание”.

Официалното откриване направи Министърът на младежта и спорта Красен Кралев. „За мен е огромна чест да открия Балканското първенство по лека атлетика в Правец.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *