Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан ще играе за трофея на турнир „Георги Христов“

Балкан ще играе отново за трофея на приятелския турнир в Ботевград в памет на легендата на Георги Христов. Тимът на Йовица Арсич победи днес македонския Охрид с 96-81, след като водеше през целия мач. Съперник на нашите ще бъде Рилски спортист, а мачът е във вторник (10 септември) от 19:00 часа в „Арена Ботевград“.

Крис Минков бе най-резултатен за днешната победа с  26 точки, а по 12 реализираха Михайло Секулович и Мирослав Пашайлич. Димитър Димитров вкара 11, а 10 точки и 6 асистенции имаше Марко Радонич.

Фотогалерия от мача Балкан – Охрид.

Надпреварата, която се провежда за трета поредна година, бе открита от двубоя между Рилски спортист и Берое, който самоковци спечелиха с 87-80. Старозагорци ще спорят за бронза утре от 17:00 часа в „Арена Ботевград“ срещу Охрид

Най-резултатен за успеха на Рилецо бе бившият играч на „зелените“ Игор Кесар, който наниза 21 точки, а 18 имаше американският плеймейкър Брендън БраунЗейвиър Джоунсън също се включи силно и отбеляза 15, а 10 точки имаше Евгени Хаджирусев

За Берое над всички с 29 точки бе Остин Прайс, а 15 добави Нашон Джордж. Деян Карамфилов имаше 11 точки и 7 борби. 

Фотогалерия от мача Берое – Рилски спортист.

Мачът днес бе първи двубой на шампионите пред родна публика, а на представянето на отбора излезе и талисманът на кампанията „Да изчистим България“ Зеленко Зеленков. Той поздрави двата отбора, раздаде награди на зрителите и заедно с шампиона Балкан призова всички да се включат в голямото почистване на 14 септември. БК Балкан застава зад инициативата за четвърта поредна година.

Най-мащабната доброволческа инициатива у нас ще даде старт на Световния ден на почистването. Тази година „Да изчистим България заедно“ разширява обхвата си с нови възможности за подобряване на средата, в която живеем. На 14 септември доброволците от цялата страна ще могат не просто да почистят замърсените зони, но и да инициират други добри дела, като обновят детски площадки и градинки, спасят унищожени гори или засадят нови, ремонтират туристически табели и заслони, боядисат пейки и дадат други добри примери, с които да направят България не само по-чиста, но и по-красива.

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *