Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Марконис“ представи финалният продукт на T. I. M. E. -пиесата „Колко е важно да бъдеш сериозен“

Тази вечер в Исторически музей – Ботевград театралният състав към езиков център „Марконис” представи комедийната пиеса „Колко е важно да бъдеш сериозен” на Оскар Уайлд.
„Пиесата е финален продукт по системата на „T.I.M.E обучението”. Това, което вижда публиката е само опаковката. Съдържанието е това, което актьорите са научили. За да установим напредъка им в началото направихме входяща ролева игра, а сега направихме изходящата ролева игра. Те са се подготвяли по методологията, която аз съм разработил по метода T.I.M.E. Един учебник, който още не е публикуван и сме направили всички практически упражнения, базирани на системата на Константин Станиславски. Чак след това сме започнали да се подготвяме за това, което видяхте на сцената.”, каза управителят на „Марконис” Николай Николов.
Той ни заяви, че сравнявайки резултатите, се е убедил, че методът T.I.M.E действа, дори и в много по-кратък период – 1 месец и половина. В кратката си реч пред публиката сподели, че е изключително очарован и изненадан от представянето на своите ученици.
T.I.M.E. (TeenodramaInteractiveMethodinEnglish) е метод за преподаване на езика цел /английски/ на професионални театрални техники, базирани на Системата на Константин Станиславски, посредством които обучаваните успешно повишават интерактивните си говорни умения на чуждия език. Системата на T.I.M.E. (само)оценяването позволява на преподавателите (както и на самите обучавани) да отчитат и сравняват прогреса в интерактивните говорни умения на участниците в T.I.M.E. обучението, което допълнително ги усъвършенства и мотивира в процеса на усвояване на чуждоезикови нови знания .