Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметство Врачеш почисти 5 чешми в кампанията „Да изчистим България заедно“

Кметство Врачеш днес се включи за предна година в инициативата „:Да изчистим България заедно“. Кметът Марин Бончовски, заедно със служители на Кметството и доброволци обиколиха всички чешми в селото, където се използва питейна вода . Първата от тях бе Маргинската чешма, където бе извършено метене около нея и събиране на отпадъци.По думите на кмета следващата седмица предстои площадчето пред нея да бъде асфалтирано,  тъй като неотдавна бяха положени нови тръби. Останалите чешми, които бяха почистени са при скалата, долна и горна чешма при Семян и  Ицовска чешма в кв. Осеница. Долната чешма при Семян е една от най-посещаваните от жителите на Врачеш. Там бяха засадени допълнително цветя в оформената цветна алея, която бе почистена от бурени. Както навсякъде, така и там бе пометена площадката, бе извършено изхвърляне на излишни отпадъци и почистване коритото на чешамата.

Кметът Марин Бончовски, заедно със семейството си, лично се включи с почистването и заедно с останалите доброволци не пожалиха сили и ентусиазъм да облагородят площите около чешмите.

Съгласно апела на Община Ботевград тази година участието на гражданите в кампанията предвижда почистване и облагородяване на чешмите. Апелът гласи :“ Въпреки че от повечето от тях тече напълно чиста и годна за пиене вода, чешмите твърде често не изглеждат добре, занемарени са и придобили зелено-кафяви нюанси. За да се върнат към мисията си, те се нуждаят от малко грижа.“



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *