Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Над 500 хил.лв са удържани на Община Ботевград във връзка с корекцията на ГПСОВ

От общата изравнителна субсидия на Община Ботегврад , която е на стойност 2 245 300 лв., е удържана сумата от 547 648 лв, във връзка с 25%-та корекция по изпълнението на проекта за изграждане на Градската пречиствателна станция. Това съобщи днес кметът Иван Гавалюгов.

„Успяваме да се разплащаме с всички изпълнители. Бе предвидено и знаехме, че ще бъде удържана тази сума. Това се случи на два пъти – през началото на годината и през юли. Вече са направени съответните удръжки във връзка със заема, който покриваше корекциите за пречиствателната станция. По този начин едно задължение на Община Ботевград към държавата отпадна. При всички положения не е приятно, но все пак минимизирахме санкцията до 20% от общата сума, която е 3 650 000лв. Общината изплати 20% от заема, другите 80 – държавата.

Да припоним, че на Община Ботегврад бе наложена санкция от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/, заради нарушения при изпълнението на проекта по Оперативна програма „Околна среда“ през 2014г. Стойността на проекта бе над 22 млн. лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *