Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Градоначалникът Иван Гавалюгов с награда“Кмет на годината” в категорията Smart City

Монтана, Горна Оряховица и Сливница са носителите на голямата награда „Кмет на годината“ за мандат 2015-2019. Тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала 6 на НДК в столицата. Кметовете на трите града събраха най-много гласове в националния конкурс, организиран от Портала на българските общини – Kmeta.bg.

Имената на победителите в категорията обяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова, която връчи и грамотите на отличниците сред градоначалниците.

В деветата категория „Smart Sity“ кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов е победител в раздел „Средна община“. Победители в категорията са още кметът на Бургас Димитър Николов- „Голяма община“ и за „Малка община“ – Сунай Халил, кмет на Момчилград.

Конкурсът бе организиран в следните категории: 1.Кмет на годината; 2. Кмет на гражданите; 3.Градска среда; 4. Транспорт; 5. Туризъм, култура, фестивали и традиции; 6. Образование, транспорт и малдежки политики; 7. Инвестиции и работни места; 8. Социална община; 9. Smart Sity.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Сливница Васко Стоилков, в раздел „Средна община“ – при кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, а в раздел „Голяма община“ – при управника на Монтана Златко Живков.

Източник: dir.bg

2 коментара на “Градоначалникът Иван Гавалюгов с награда“Кмет на годината” в категорията Smart City

  1. Не разбрах, за какъв „Smart City“ става въпрос? Дали най-умният или най-хубавият град? 🙄 😆 Нито едното, нито другото. Това го показаха и журналистите, и актьорът от ботевградски произход в предаването за туризъм в България, излъчено по БНТ. Голям смях! :uups: :conf: 🙄 Симеон Владовски дори се изказа в смисъл, че вече не му се идва в родния му град, заради грозотията, мръсотията, простотията и неуредиците в околната среда, нашироко разпространени… А Кметчето измрънка нещо, смотолеви. И хайдеее _ журналистите директно към Етрополе… То в нета може да се гласува многократно от един и същ потребител. Та не можеш да му хванеш края…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *