Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Тържествено бе открита зала „Ботевград“

„Тази зала е на гражданите на Ботевград. Ние имаме претенции че сме град с традиции и затова тази зала ще се използва за семинари, дебати, дискусии, презентации и различни събития“ . С тези думи кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов откри обновената зала „Ботевград“, която повече от 10 години не е използвана. Кметът гавалюгов изрази благодарност към хората, дали своя принос за обновяването на залата. Това са Архитект Георги Джотолов, инженер Стоил Атанасов, Паулина Цанова -експерт в техническа служба, секретарят на общината-Стефка Граматикова, зам. кмета Борис Борисов, служителите работниците на БКС, които участваха активно.

В 17ч започна последното засдедание на Общински съвет в мандат 2015-2019.

Водосвет за здраве отслужи Отец Борис, който пожела местните депутати да разрешават споровете преди да влезнат в залата. Кметът Гавалюгов, Секретарят на общината Стефка Граматикова и председателят на ОбС Любомир Лилов, прерязаха лентата на обновената зала.

В началото на заседанието кметът Гавалюгов връчи почетен пакет на общинския съветник Борислав Витков от ГДБОП за световната титла по Таекуон-до I. T. W. ,в дисциплината „Форма“, за ветерани златен клас VI-ти дан, която той завоюва на Световно първенство в Пловдив, през август. “ Ти си пример на упоритост, трудолюбие, постоянство, честност! Радвам се, че си мой съмишленик, че си част от групата съветници от МК ГДБОП“,каза кметът, връчвайки му високото отличие.

„Изключително съм горд, че общинска администрация за сравнително кратко време успя да съживи и всяко едно занемарено кътче от общинската администрация“, добави градоначалникът.


Зала „Ботевград“ бе ремонтирана в изпълнение на проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на общинската администрация. Извършено бе полагане на топлоизолация, подмяна на ел. инсталацията, нови осветителни тела, отоплителна и вентилационна инсталация, монтирана бе озвучителна уредба.

1 коментар на “Тържествено бе открита зала „Ботевград“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *