Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Състоя се кръгла маса по проект на ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров“- „Ефективна комуникация и комуникационни умения“ по програма „Еразъм“

Четвърта среща по проекта „Еразъм – „Комуникация и комуникационни умения“се проведе днес, от 15.00ч. Учениците от Италия, Турция, Португалия и Чехия гостуват на българския отбор от ППМГ “ Акад. проф. д-р Асен Златаров“. Те са тук за една седмица, през която ще разгърнат темата за дигиталната комуникация, ще посетят Врачеш, Пловдив и София, ще се разходят из Ботевград.
Днес се проведе среща с кмета и Спасен Ценов – директор на технологична стартъп компания „Енопта“, които отговориха на различни въпроси за комуникацията на кръглата маса. Срещата започна с кратко представяне на кмета на общината Иван Гавалюгов , г-н Ценов и няколко думи от г-жа Даниела Колева, директор на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“. Разговорите между учениците, учителите, г-н Гавалюгов и Спасен Ценов се проведоха на английски.
„Всички използват дигиталната комуникация по един или друг начин. Тя става все по-значима с всеки изминал ден. Комуникацията е изключително важна за мен като управляващ. Дигиталната комуникация ни дава много възможности, но нищо не може да замени истинския разговор. В Общината също използваме дигиталната комуникация, защото всичко става много по-бързо.“, каза г-н Гавалюгов. В заключение той каза, че според него трябва да се намери баланса между двата вида комуникация.
„Комуникацията чрез дигитални устройства улеснява работата ми. Тя е бърз начин за изпращане на информация, но и несигурен, тъй като всичко, което правиш в социалните медии може да бъде видяна от всеки.“, сподели г-н Ценов.
По време на срещата преподавателите от различните страни обмениха информация и мнения относно управлението във всяка страна, комуникацията с гражданите и дигиталната комуникация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *