Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан спечели мача във Варна

Балкан спечели без проблем гостуването си във Варна. Отборът на Йовица Арсичпобеди като гост Черно море Тича с 88-67, след като водеше значително през целия мач. Ботевградчани нанесоха едва второ поражение на съперника този сезон в Двореца на културата и спорта във Варна. Това бе общо 11-ти успех за шампионите, които имат и една загуба, но запазват първа позиция в първенството. Варненци са седми с 4-8. В следващия кръг на 28 декември Балкан гостува на Рилски спортист в Самоков. 

Преди началото на мача на терена бяха хвърлени играчки за деца в неравностойно положение. Шампионът Балкан също се включи в кампанията със събрани играчки от своите фенове. 

Балкан отвори силно мача и поведе с 19-10 в първата част след добра успеваемост от тройката. След първия период нашите имаха аванс от 6 точки и задържаха домакините с два коша от игра в първите 6 минути на втората, за да поведат с над 15 точки във втората част. На почивката „зелените“ водеха вече с 44-27. Гостите от Ботевград започнаха второто полувреме със серия 10-2, за да покачат преднина до цели 29 точки. Варненци спечели само последната част, но разликата в полза на шампиона бе доста голяма и до края мачът се доиграваше. Варненци допуснаха цели 18 грешки срещу 11 на Балкан. Нашите  имаха по-висок процент на стрелба от съперника и 24 асистенции срещу 14 на домакините. 

Марко Радонич бе най-резултатен за победата със 17 точки, а 16 отбеляза Дейшон Найт. 14 реализира Крис Минков, а с 10 точки завърши капитанът Митко Димитров. 

За Черно море Тича най-много по 14 имаха Джими Гавин и Коча Йовович, който овладя и 9 борби. 11 точки и 9 борби имаше Симеон Илиев, който се контузи в последните минути на мача, а 10 отбеляза Цветомир Куртев. 

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *