Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Административен съд-София област излиза с решение следващата седмица относно жалбата на ДИБО и ПП ОСД

Окрито заседание на Административен съд – София област се състоя днес във връзка с постъпилите жалби от ДИБО и ПП „Обединена социалдемокрация“ срещу решение номер 232 от 27 декември 2019 год. на Общинската избирателна комисия в Ботевград. Да припомним, че Комисията отказа да прекрати предсрочно пълномощията на Иван Гавалюгов като кмет на Община Ботевград.

Съдът е дал право на страните да представят писмени бележки по спора до понеделник. Административен съд – София област ще се произнесе към четвъртък или петък следващата седмица, съобщи за botevgrad. news, адв. Христо Якимов.


На заседанието е присъствал и адв. Виктор Велчев, чието становище е, че жалбите са основателни и решението на ОИК – Ботевград трябва да бъде отменено, каквото е желанието на жалбоподателите. Адв. Велчев е един от четиримата членове на ОИК, които гласуваха „за“ предсрочното прекратяване на пълномощията на кмета Гавалюгов.1 коментар на “Административен съд-София област излиза с решение следващата седмица относно жалбата на ДИБО и ПП ОСД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *