Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОДМВР- София с допълнителни мерки за сигурност по повод баскетболна среща в Ботевград

Във връзка с предстоящата баскетболна среща между отборите на „Балкан“ и „Левски Лукойл“ утре от 18 часа в зала „Арена“- Ботевград е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и недопускане на сериозни инциденти, застрашаващи сигурността на гражданите.

Предвид съществуващото напрежение между привържениците на двата отбора и големия зрителски интерес са предприети сериозни мерки за осигуряване на обществения ред преди, по време и след приключване на проявата. Полицейските действия ще се осъществяват съвместно от служители на ОДМВР- София, Дирекция „Жандармерия“, Специализирани полицейски сили- СДВР и шест районни управления от състава на областната дирекция.

Засилено ще е полицейското присъствие около спортната зала, както и по основните пътни направления, използвани за придвижване на агитките на двата отбора. С цел недопускане на стълкновения и извършването на прояви, нарушаващи обществения ред, организирано пътуващите фенове ще бъдат съпровождани с полицейски ескорт.

Засилен пропускателен режим ще се осъществява на входовете и изходите на спортното съоръжение, като всички преминаващи ще бъдат подложени на щателна проверка.

С оглед недопускане нарушаване на обществения ред по време на срещата в залата са изградени буферни зони за отделяне на противостоящите агитки.

Напомняме, че в залата е забранено внасянето на  алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; оръжия и други опасни премети, представляващи заплаха за здравето и сигурността на гражданите;  спрейове; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по- дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см.

На територията на спортната зона няма да бъдат допускани граждани, които отказват да бъдат проверени; носещи забранени за внасяне предмети; такива в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества; с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина, както и малолетни без пълнолетен придружител.

ОДМВР- София приканва гражданите, в това число и привържениците на двата отбора,  към спазване на указанията и изпълнение на разпорежданията на полицейските органи, отдавани във връзка с обезпечаването на обществения ред и сигурността в  прилежащата спортна зона. Спрямо всеки извършител на противоправно деяние ще бъдат предприети безкомпромисни мерки и санкции в рамките на законоустановените полицейски правомощия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *