Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Не е ясно кога ще има вода в Ботевград

В и К“ ЕООД – София уведомява своите абонати, че поради забавяне при отстраняването на авариите на „Напоителни системи ЕАД – София-клон” по техните деривационни тръбопроводи от яз.Бебреш е прекъснато водоподаването към абонатите в гр.Ботевград, с.Врачеш, с.Литаково и с.Трудовец.
При възстановяване на водоподаването от яз.Бебреш ще бъде възстановено и водоподаването към абонатите на „В и К“ ЕООД – София.

Това е официалното съобщение от ВиК София-област, разпространено днес. Botevgrad.news научи, че нова непредвидена авария е станала причина за рязко спадане на нивото в яз. Бебреш, което и без това бе на критична точка. Според запознати, в най-добрия случай вода ще потече от чешмите до края на седмицата. Работи се по отстраняване на проблема, но дори и тръбата да бъде възстановена, не е ясно дали в язовира ще има достатъчно вода. Към момента резервоарите, които временно захранват града от вчера, са на нива от 5 до 25%. Работи се и по алтернативно захранване на абонатите, но засега трайно решение на проблема няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *